kao orang suke pakai tuDUng tak??

>> Sunday, June 20, 2010

assalamualaikum kwn2 :)

mlmni , ditemani hujan lebat kt lua umah aq, aq terase mcm nk menulis lgi....

teros direct psl title entry aq kali neh : tudung ye kwn2. okeh. sebenanye .mlmni. saat ni. aq nk mengaku kt korg.. aq TAK suke pakai tudung!! urghh.... n ..
......
........
.............
.....................
...............
..............
oh tidak ! tue statemnt aq mse dulu2 mse *zman mude2* n mse tu belom *besar* lgy hokeyh!!
tu dulu!! hik3. tolong r caye! .aq seriyes okeyh :|

ekceli aq tetibe bukak story pasal tudung2 nih sebab aq baru je terusha album lame aq dulu2,
den aq tenampak lak gamba aq kat langkawi n cameron , gmba tengah nanges+muke masam gile2,bak kate nenek aq yang berbangsa utara:* tarik muka 14 inci *..hihihi.
aq pon tringatla yg aq nanges tu sebabnye : kene pakse pakai tudung..T_T

so,,,aq nak cerite skit neh ,
dulu en..... mase sekola2 dulu la,, aq selaluu rse TAK best sangat2 bertudung , aq pelik sangat2 nape aq kene pakai! panas , rimas, n tak selesa . plusssssss ,mase tu aq terrrsangat tak reti nak pakai. siyes sememeh gile aq pakai.uhuk2. sadis gile weh. mase tu aq selalu ckp kt mak aq, muke anis xsesuai, muke anis bujur sangatlah,ape ntah lagi aq bising2 ...isk2..n aq still ingat lagi , tiap2 awal tahun nak masok sekola, kan kite sume ade beli baju baru kan, setiap tahun tu lah aq akan de problem ngan tudung2 sekola tu.. sungguh ku benci kene pakai tudung sekola, da la licin, xreti nak lipat ,n kadang2 sizes nye besar sgtlah pulak..haishh..memang aq ngaku aq banyak songeh(cerewet) pon..T_T..


tapikan,tapikannnnn...

sebenanye, skang nih,, aq rase sangat2 pelik pulak. nape la aq penah rase xmau pakai tudung sume tue en.sbb skrg ni, da terbalik sangat. aq rase malu kalau xbertudung., aq suke sangat2 bertudung. mase umo bape belas ntah, errr.. form 5 kot, mase tu aq pikir, a'alah, macamlah rambut kau tu cantik mcm model sunsilk tu , baek kao pakai je dol. dose2 kecik da banyak en,jangan nak tambah dose besar pulak..uh,dose2 kecik tucmne? ,ala,korang pon taw la kan, contohnye cam buang sampah merate2, conteng dinding2 awamke, conteng meja sekolah ke... ye ye.aq ngaku aq pon de gak wat sume tuh dulu..hehe. tapi sekang da xde lagi da la.aq da matured :P.eh eh,tpi tadi aq cakap pasal tudung kan.ape lak melalut pasal contoh2 dose2 kecik nih. haish..

okeh.berbalik pade tudung , aq sekarang nih rase, bertudung lagi best, lagi kemas, lagi semart, lagy cun *okey, aq xde r cun pon*, sume org pon cun kalao bertudung.nak2 plk,skrg nih, ade mcm22 pilihan tudung utk korg pilih. ade tudung ekin, tudung sarimah , tudung hawa, tudung CT, tudung syria , shawls aka selendang tu ,,ala..yang macam aq jual tu la.. ;p. hehe. oke2. bukan nak promote bisnes lah. itu contoh2 tudung je..ngahhaah ;p

kesimpulan dari citer aq : bertudung ataw tak,tue pilihan korang sendiri, aq bukan ustazah pon, dan ku bukan superstar,kaya dan terkenal ...oo0ps. tu lirik lagu superstar okeyh ,huehehhee;p.,
korang pilih la sendiri style korang tu,sebab de gak orang kate, tak semestinye yang bertudung tu baek kan?. tue sume atas kite sendiri lah :)..sekian saje untuk kali ni,, thanx for reading ^_^

psssstt : mane lengkap entry aq kalau xde gmba kan. ;p
p/s: bile pulak aq nak berpurdah en?. tungguuu..hihihi

15 comments:

seputra_reyes June 20, 2010 at 8:11 AM  

mcm biasa entry kali nie menarik..tak lengkap tuh cntoh dosa kecil..buat ketupat sebakul ngan kawan2 a.k.a mengumpat dpsa2 kecil gak tuh..heee
best kan bertudung??smart pun smart..kesimpulan bertudung akan mencantek kan lagi para wanita..sekian..;p

princess in castle June 20, 2010 at 8:15 AM  

hihihi..
mekaseh2...sekarang kan tengah bosan sebab xde shawls utk dijual.makenye saye buat lah entry ni..hihi.
ha,tue lah, contoh2 xlengkap tuu..

yep2. mmg best kalau bertudung :).
cik seputra seputri, meh pakai meh..kui3 ;p

atieabie June 20, 2010 at 8:35 AM  

lbey brsmgt pkai 2dg klau ada shawls lawa2..kn anis kn?....hehehe..:D

princess in castle June 20, 2010 at 8:48 AM  

hehe..betul tue cik atie! :)
p/s: mule lah tu nak menambah koleksi lagi kan kan.hihi :P
mmg shoppaholic tui dak neh ..ngehehee

Paroy June 20, 2010 at 9:54 AM  

aku nk pakai tudung gak...!!!

princess in castle June 20, 2010 at 9:57 AM  

mari2 aq pakaikan kao!! hik3 :P

Paroy June 20, 2010 at 10:22 AM  

hahahaha...cmno tue?

princess in castle June 20, 2010 at 10:24 AM  

cmno eh jang?
hahha.
senang2.
kao plih dlu nak pakai shawls
ataw syria ataw tudung bawal bese uh?
n nak kaler ape..
hehhee :P

tania June 21, 2010 at 7:39 AM  

teringin nak pakai tudung tp takut nnt pakai x lama huhu

princess in castle June 21, 2010 at 7:43 AM  

hihi..kalau cmtu jgn pakai lagi.tggu btul2 dah kuat ntuk maintainkan bertudung yep:)

tapi kan tapikan, best je betudung nih, kalau2 nak belaja kasitaw la .hehe..^_^

tania June 21, 2010 at 7:55 AM  

orait! no prob!

dah beli dah tudung semua tp masih tfikir2 lagi hehe

princess in castle June 21, 2010 at 7:59 AM  

tskkk..huk2.
mksdnye blom smpai seru lah tu.
xpe2. tggu agak2 smpai seru nnti, bgitaw je anys k dear? leh pakai same2 :)

Anonymous June 25, 2010 at 5:19 AM  

bertudung ataw tak tue pilihan korang sendiri--->>>ye ke nie?..pilihan?..bukan menutup aurat wajib ke?...aku pon bukan ustazah @ ustaz....hihi....

Hanz June 25, 2010 at 9:18 PM  

Saya suka lihat wanita bertudung. hehe.. ayuh mari promote! hihi

princess in castle June 26, 2010 at 3:48 AM  

anonymous : hehee..memang kewajipan pon ouh! tapi aq xleh r nak pakse dorang2 yang xpakai tu. sendiri mau engat ..hee :P

hanz: saya pon suka juga! ayuh2 ;)

  © Blogger templates Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP